KARAMATIĆ ODGOVORIO PUDARIĆU: Halal certifikat traje dok u nekom trenutku opuštenosti ne podignete tri prsta

Na facebook objavu Marija Karamatića, predsjednika HSS-a BiH i člana Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH u kojoj je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću napisao kako će on za Sarajevo uvijek biti “Vlah za jednokratnu upotrebu” na svom Facebook profilu reagirao je Svetozar Pudarić, bivši potpredsjednik Federacije BiH.

U svojoj objavi na Facebooku, u kojoj se Karamatića oslovljava u srednjem rodu, Pudarić je napisao:

”Čitam da je laprdalo koje je ostalo bez mjesta u državnom parlamentu i nakačilo se na NGO sisu HNS, istorokalo kako je jedan Prnjavorac, što obitava u Vijeću ministara u ulozi Ministra sigurnosti vlah. Moram tom baliji (stvarno značenje: čovjek koji ne pripada obrazovanom stanovništvu) ukazati na činjenicu da je mnogo veća vjerovatnoća da je upravo on Vlah, s obzirom na činjenicu da se upravo u Hercegovini najduže očuvao i kulturno i društveni identitet predslavenskog (vlaškog) etnosa. U Bosanskoj Posavini, otklen je oti ministar Vlaha nje bilo. Karamatiću, Vlahu jedan hercegovački kao što sam ti i sam”, navodi se na objavi na Facebooku.

Podsjetimo, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić poručio je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću da je “džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje samo Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije”.

Karamatić nije ostao dužan ni Pudariću:

”Uvaženi bivši potpredsjedniče Federacije BiH. Očekivao sam suvisliji i rječitiji pokušaj neke vrste odgovora ili reakcije. Čovjeku koji je obnašao tako visoke funkcije kao Vi definitivno ne pristaje rječnik u komu se spominju sise, laprdala, nakačivanje i sl. A za saraj-čaršiju obojica ćemo uvijek biti vlasi, bez obzira na povijesna i znanstvena tumačenja toga pojma. Razlika je jedino u tome što Vi još uvijek posjedujete halal certifikat, barem dok u nekom trenutku opuštenosti ne podignete tri prsta, a ja istome nikada nisam težio. Lijepi pozdrav iz Herceg Bosne”, napisao je Karamatić na svom Facebook profilu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NEKADAŠNJI HERCEGOVAČKI DIV

Prije godinu dana ugašen je Aluminij

Godina je prošla otkako je ugašen nekadašnji mostarski gigant Aluminij. Gašenjem struje došlo je do velikog broja otkaza.Pokušana je rekonstrukcija i ponovno pokretanje pogona...