PRESJEK STANJA U BiH

Prvi put nakon više mjeseci, danas manje od 300 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Broj novozaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini prvi put nakon nekoliko mjeseci bio je u petak ispod 300, čime se nastavio trend smanjenja širenja epidemije, dok stručnjaci i dalje pozivaju na oprez.

U posljednja 24 sata testiranjem je utvrđeno 295 novih slučajeva osoba koje su bile pozitivne na SARS-CoV-2. U istome razdoblju preminulo je 18 osoba.

U entitetu Federacije BiH u posljednja 24 sata potvrđena su 224 nova slučaja zaraze, a umrlo je deset ljudi. U Republici Srpskoj novozaražena je 71 osoba, a osam je preminulo.

Među područjima s najviše zaraženih je Hercegovina, u kojoj je pozitivna bila 61 osoba, dok nije bilo preminulih.

Infektolog: Možda je zatišje pred buru

Jedan od vodećih infektologa u Bosni i Hercegovini dr. Jurica Arapović, profesor s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, rekao je kako treba biti oprezan s eventualnim ukidanjem restriktivnih mjera zbog dosadašnjih iskustava s neočekivano brzim širenjem koronavirusa.

“Moguće da je to zatišje pred buru, jer s covidom nikada ne znate. Do sada je bilo nekoliko slučajeva pogoršanja epidemije”, rekao je dr. Arapović.

U BiH su razmjerno stroge mjere na snazi, no pridržava ih se jako mali broj ljudi. Najveći broj zaraženih u BiH bio je početkom studenog kada je dnevno bilo 2000 zaraženih osoba. Trend smanjenja broja zaraženih započeo je sredinom prosinca./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEDNICA SKUPŠTINE HNŽ

Hercegovačko-neretvanska županija dobila Prostorni plan

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na svojoj današnjoj sjednici Prostorni plan HNŽ-a. Taj dokument bio je na skupštinskim klupama još 2018. godine, ali je...