PROSVJED U SARAJEVU

Protivnici mise s crvenim petekorakama i Titovim slikama žrtve Bleiburga, HDZ i HNS izjednačavaju s nacistima i ustašama

I dok se zbog poštivanja epidemiloških mjera, uvedenih zbog spriječavanja širenja Korona virusa u sarajevskoj katedrali okupilo tek 20 vjernika, kako bi na misi koju predvoditi uzoriti kardinal Vinko Puljić molili za desetine tisuća ubijenih zarobljenih vojnika i civila, bez suđenja i dokaza krivice, ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu okupilo se nekoliko stotina protivnika mise, za koje epidemiološke mjere očito ne važe, javlja reporterka Hrvatskog Medijskog Servisa.

Među prosvjednicima su i ljudi u majicama s crvenom petokrakom i slikom Tita, simbolom zločinačkog komunističkog režima. Na jednom od transparenata ispod nacrtane svastike, simbola nacističke Njemačke ispisano je; HDZ, HNS, Bleiburg, Ustaše.

Time je jedna demokratska stranka i HNS, koji okuplja sve hrvatske političke stranke u BiH izjednačen s nacistitima i fašistima.

Također, kako je javila reporterka HMS-a, na prosvjedu se okupljenima obratio jedan muškarac koji je kardinala Puljića nazvao svinjom najavivši da će “nešto desiti za par dana” jer kako kaže, nisu ludi da se danas nešto desi.

Pogledajte i apsurdan video veličanja Josipa Broza Tita i njegovog propalog totalitarnog režima.

/HMS/

Najnovije

SARAJEVO

KONAKOVIĆ – SZIJJARTO: Mađarska želi ubrzanje europskog puta BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjártom, s kojim...