AUSTRIJANCI OČARANI KAUBOJIMA

‘Protiv Hrvatske smo upoznali svjetsku klasu, oni mogu do zlata’

Hrvatska se sinoć dosta lako obračunala s domaćinom Europskog rukometnog prvenstva Austrijom.

Kauboji su slavili s 27:23. Konačni rezultat možda i nije tako uvjerljiv, no od prve minute bilo je vidljivo da Austrijanci teško mogu ozbiljnije zaprijetiti Hrvatima.

Iako se mogao steći dojam da je austrijska javnost očekivala puno više od svojih ljubimaca, austrijski mediji nisu odveć kritični, prenosi GOL.hr.

Svjesni su da je Hrvatska još uvijek osjetno kvalitetnija, koliko god da je austrijski rukomet napredovao posljednjih godina.

„Upoznali smo svjetsku rukometnu klasu. To je bio susret s realnošću“, ističe Die Presse.

„Austrijski napad nije izgledao dobro protiv čvrste hrvatske obrane koju je predvodio sjajni Domagoj Duvnjak“, zaključuje austrijski dnevnik.

Der Standard konstatira: „Hrvatska je ipak bila preveliki zalogaj za Austriju. Bio je to prvi poraz Austrije na turniru. Moglo se i očekivati da će stići prije ili kasnije.“

Ističu da su Duvnjak i Cindrić vodili Hrvate do sigurne pobjede.

„Bilo je dovoljno da provodu tek pola utakmice na terenu. Hrvatska izgleda moćno i ima dobre šanse za osvajanje europskog naslova, jedinog koji joj nedostaje.“

Kurier ističe da je Hrvatska pokazala Austriji gdje joj je mjesto u trenutačnom poretku rukometne moći.

„Ako odigrate takvo prvo poluvrijeme kao što smo mi odigrali, nemate se čemu nadati protiv Hrvatske“, Kurier prenosi izjavu Janka Božovića, austrijskog reprezentativca crnogorskih korijena.

Kurier zaključuje da Austrija nije imala odgovor na hrvatsku 5 – 1 obranu.

Kronen Zeitung pokušava osokoliti austrijske reprezentativce i uvjeriti naciju da još uvijek nije sve gotovo.

„Glavu gore, ima razloga za optimizam. Hrvatska je puno jača od dosadašnjih suparnika na Euru. Protiv takve momčadi nije lako igrati. No Austrija još uvijek ima šansu za prolaz dalje, doživjela je tek prvi poraz.“ /HMS/

Najnovije