Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

AKO VLADA F BiH RJEŠI PROBLEM STRUJE Radnici Aluminija spremni raditi bez plaće mjesec dana

Foto: Večernji list

-Spremni smo raditi mjesec dana bez plaća ako nam se ponudi rješenje – rekao je za Večernji list –generalni direktor Aluminija Dražen Pandža koji se zajedno s radnicima nalazi na magistrali M-17 pokušavajući privući pozornost Vlade FBiH da pronađe rješenje za spas posrnulog giganta. Sa sendvičem u ruci naslonjen na cisternu s gorivom koja je zaustavljena zajedno s drugim vozilima u stalnoj je komunikaciji s radnicima koji ne žele priznati poraz i gašenje.

No, vremena je sve manje a toga je svjestan kao i član uprava Boris Vican koji objašnjava da su doslovno posljednji minuti u pitanju jer Elektroprijenos BiH do 14.00 sati mora izvijestiti Nadzorni operater sustava (NOS) kako je Aluminij pronašao novog opskrbljivača. Potpuno su zbunjujuće i najave kako je izvanredna sjednica Vlade Federacije BiH u petak na kojoj bi se razgovaralo o spasu i privatizaciji Aluminija.

“Mi jednostavno nemamo struje i mi se gasimo. Narančasta smjesa u ćelijama će se noćas pretvoriti u beton i nakon toga nema ničega. Nema Aluminija”, rekao je jedan od radnika.

Radnicima su se na blokadi prometnice obratili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg ističući kako čine sve da bi pokušali pomoći kompaniji./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte