Proslavljen patron župe u Tišini kod Bosanskog Šamca

U subotu 12. listopada, župa Tišina proslavila je svoj patron – Materinstvo Blažene Djevice Marije i tom prigodom misu je predvodio fra Ivo Živković, župni vikat u njemačkoj župi Palling.

Brojni vjernici su se i ove godine okupili u Hrvatskoj Tišini kod Bosanskog Šamca na svečano misno slavlje povodom zaštitnika i proslave Materinstva Blažene Djevice Marije, kako bi joj zahvalili za brojne milosti i uputili molitve.

Misno slavlje, koje je predvodio i propovijedao fra Ivo Živković, župni vikar na njemačkoj župi Palling uz sudjelovanje oko 13 svećenika Šamačkog dekanata, započelo je procesijom iz župne sakristije prema oltaru crkve gdje je i slavljena sveta misa.

Fra Ivo je u prigodnoj propovijedi govorio o Mariji, kao majci i ženi. Podsjetio je o važnosti molitve krunice te potaknuo prisutne na molitvu u obiteljima, i za obitelji.

Pjevanje za vrijeme Svete mise uzveličao je župni zbor iz Domaljevca.

Prigodnu riječ zahvale na kraju Misnog slavlja uputio je župnik fra Blaž Marković koji je zahvalio Gospodinu što je župa Tišina, „zajedno s našim župljanima i gostima, dostojanstvo proslavila Majčinstvo Blažene Djevice Marije“.

Nakon Misnog slavlja druženje se nastavilo uz zajednički ručak za sve prisutne.

Za proslavu patrona vjernici su se pripravljali misama trodnevnicom sa prigodnim propovijedima. Mise trodnevnice predvodio je fra Franjo Oršolić, župni vikar iz Tolise, prenosi KTA./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR

Generalu Glasnoviću nedostajalo 10 glasova da uđe u Sabor

General Željko Glasnović nije uspio obnoviti mandat saborskog zastupnika na jučerašnjim izborima u Hrvatskoj i to zbog svega 10 glasova razlike.Naime, Neovisna lista -...