AGENCIJA ZA STATISTIKU BiH

Prosječna travanjska plaća u BiH 985 KM

Prosječna isplaćena neto plaća u BiH u travnju je iznosila 985 KM i nominalno je niža za 0,2 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za 4,6 posto u odnosu na travanj lani.

Najniža prosječna neto plaća u aprilu bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 578 KM, u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila je 662 KM, dok je prosječna neto plaća u građevinarstvu iznosila 679 KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u travnju iznosila je 1.613 KM, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.489 KM, dok je prosječna neto plaća u informacijama i komunikacijama iznosila 1.448 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plaća u četvrtom mjesecu iznosila 1.527 KM i nominalno je viša za 0,1 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za pet posto u odnosu na travanj lani./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

"ČUVAJTE SE LAŽNIH HRVATA"

Njemačka policija uhitila Srbe s lažnim hrvatskim putovnicama

Njemačka policija prije nekoliko dana je objavila priopćenje pod naslovom “Čuvajte se lažnih Hrvata”. U priopćenju navodi kako su 27. srpnja 2021. godine službenici federalne...