SVIBANJ

Prosječna plaća u BiH 940 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u svibnju iznosila je 940 KM i nominalno je niža za 1,2 posto u odnosu na prosinac lani, te viša za 1,4 posto u odnosu na svibanj prošle godine.

Najniža prosječna neto plata u svibnju bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 543 KM, u građevinarstvu je iznosila 634 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 654 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH, prenosi Fena.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u maju iznosila je 1.543 KM, u proizvodnji i opskrbljivanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.432 KM, dok je prosječna neto plaća u informacijama i komunikacijama iznosila 1.327 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH u svibnju je iznosila 1.450 KM i nominalno je niža za 1,4 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te viša za 1,4 posto u odnosu na svibanj lani./Fena/HMS/

Najnovije

ŽIVINICE

Beba pronađena u torbi, policija traga za roditeljima

Novorođenče muškog spola jutros je pronađeno u torbi u Živinicama, a policija traga za roditeljima koji su ga ostavili. Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...