Pronašao 1.000 KM na ulici pa usrećio susjeda koji ih je izgubio

Kada je, u nedjelju ujutro, po cesti u maglajskoj Donjoj Mahali ugledao razbacane novčanice, Ibro Lokmić je u prvi mah pomislio da je riječ o skrivenoj kameri.

Idući na posao u svoju kamenorezačku radnju, u jednom trenutku vidio je na ulici novčanice u novčanicama od po 100 i 50 KM, ukupno oko 1.000 KM. Novac je pokupio, ali ga je najprije, onako razbacanog, fotografirao, piše Avaz.

Novac sam donio u radnju i kazao sam radnicima šta se dogodilo, a oni su me savjetovali da ne objavljujem odmah da sam ga pronašao, jer ne znamo hoće li se javiti prava osoba koja ga je izgubila. Uvečer me supruga nazvala i rekla da je vidjela na društvenim mrežama da je novac izgubio naš susjed Adel Husić. Pozvao sam ga, došao je odmah do radnje, bio je presretan. I ja sam bio radostan što smo pronašli vlasnika, ispričao je Ibro.

On je nagradu odbio uzeti, ali je zato Adel dobro nagradio njegovu djecu. U šali su kazali kako je sigurno da će Ibro ubuduće uvijek imati urednu frizuru i bradu, jer je Adel Husić poznati frizer i briaj i član je bh. reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Parizu.

A dok je Ibro razmišljao hoće li naći vlasnika, dotle se njegov susjed živcirao kako je mogao izgubiti novac iz novčanika. Kako je ispričao za Avaz, ujutro je u dvorištu pronašao samo novčanik s dokumentima i 100 KM, dok ostatka nije bilo.

Nisam uspio predati pazar u banku i zato sam imao toliko novca kod sebe. Čovjek doživi šok, ipak nije mala svota, ali tijekom dana sam se pomirio s činjenicom da sam novac izgubio, kazao je Husić.

Na društvenim mrežama objavio je što se dogodilo iako nije puno vjerovao u sretan ishod.

Ibro je prvo fotografirao pronađeni novac

Ali čuda se ipak događaju. Tako je mene Ibro pozvao i vratio mi novac. Znali smo se onako, kao susjedi, ali mislim da će ovo biti početak jednog lijepog prijateljstva, poručio je Adel Husić.

Adel Husić pretpostavlja da je njihov pas pronašao novčanik koji mu je ispao kada je izlazio iz auta, igrao se njim i tako se novac rasuo po cesti. Ibro Lokmić ističe kako iskreno vjeruje u ljudsko poštenje jer tako su, kaže, odgajane generacije ljudi, piše Avaz.

Poštenje se itekako isplati i tako trebamo odgajati našu djecu. Zadovoljstvo koje sam osjetio kada sam Adelu vratio novac i kada sam vidio njegovu sreću, ne može se ničim platiti, kazao je on./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...