Pronađen Savo Pejović, bivši kapetan JNA i snajperist HV-a, koji je pred hotelom u Hrvatskoj ubio dvojicu mladića

Policija je od srijede tragala za Savom Pejovićem (64), bivšim kapetanom JNA i snajperistom HV-a, koji je u četvrtak treći put nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za ubojstvo dvojice mladića u Segetu Donjem.

Pejović je uhićen u petak, dan nakon presude, a policija ga je pronašla u Deanovcu, javlja Dalmatinski portal. Uhitili su ga policijski službenici Policijske postaje Ivanić-Grad te je prebačen u splitski zatvor. Budući da je Pejović osuđen na više od pet godina zatvora, pritvor mu je bio obavezan.

Podsjetimo, bivši kapetan JNA i snajperist HV-a Pejović u četvrtak je nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo na parkingu hotela Jadran u Segetu u travnju 2005. godine. Vijeće Županijskog suda u Splitu procijenilo je kako je optuženiku dokazana krivnja, i to na temelju pomne analize izvedenih dokaza.

Ključan dokaz bio je metak koji je pronađen tijekom pretrage, a za koji je ustanovljeno da je bio u istom oružju kao i čahura pronađena na mjestu ubojstva. Prema presudi, Pejović je sporne večeri između 23 i 1 sat likvidirao 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlicu i njegovog 18-godišnjeg prijatelja Nenada Rakijara.

Za zločin je koristio dva oružja, škorpion i pištolj marke Crvena zastava ili Beretta, oba kalibra 7.65 milimetara. U 22-godišnjeg zaštitara ispalio je najmanje osam hitaca, a u njegovog 18-godišnjeg prijatelja tri. Nikad nije pronađeno oružje kojim su počinjena ubojstva, kao što nije utvrđen ni motiv zločina.

Osuđen je po blažem zakonu

Pejović je negirao krivnju tvrdeći kako žrtve nikad nije vidio te da s njima nije imao nikakav kontakt. Govorio je kako sporne večeri uopće nije izlazio jer se osjećao loše. Međutim, već sljedećeg jutra je vozio punca liječniku.

Obrana je sporila zakonitost pretrage tijekom koje je nađen metak, no Vrhovni sud RH utvrdio je pravomoćno da se radi o zakonitom dokazu. Sutkinja je donijela zaključak da je Pejović po svojim psihičkim svojstvima bio sposoban počiniti ovo djelo.

Kao otegotna okolnost uzeta mu je činjenica da je ubio dvije mlade osobe na okrutan, planiran, odlučan i bezobziran način, objasnila je sutkinja. Iako ima 64 godine, vijeće smatra da je kazna primjerena. “On živi, a životi žrtava ugašeni su 2005. godine”, poručila mu je sutkinja.

Pejović je osuđen po starom, blažem zakonu. Nije se pojavio na izricanju presude, a određen mu je istražni zatvor. Njegov odvjetnik je rekao da vjerojatno nije imao novca da plati put do Splita. Inače, ovo je već treći put da je Pejović zbog ovog zločina osuđen na 20 godina zatvora, ali je Vrhovni sud ukinuo prve dvije presude./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img