Promovirano 37 doktora znanosti Sveučilišta u Mostaru

U sklopu „Dana Sveučilišta“, u srijedu je promovirano 37 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru (SUM), a dodijeljene su i plakete za izniman doprinos razvoju Sveučilišta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić zahvalio je doktorandima na povjerenju koje su ukazali SUM-u i fakultetima prilikom izbora doktorskih studija, prenosi Fena.

Naglašavajući kako je put doktoranada bio izazovan, težak, ali i uspješan, Tomić se osvrnuo i na nobelovca Nelsona Mandelu po kojem je obrazovanje “najmoćnije oružje kojim možemo mijenjati svijet”.

Plaketa za izniman doprinos razvoju Sveučilišta dobili su prof. dr. sc. Danilo Nikolić, prof. dr. sc. Franjo Ljubić, akademik Božo Žepić, prof. dr. sc. Zdenko Ostojić, prof. dr. sc. Helena Škobić, Ivan Knezović, Marijan Tustonja i Sveučilišni teatar.

Rektor Tomić istaknuo je tom prigodom kako dobitnici plaketa podupiru i potiču razvoj i promociju mostarskoga Sveučilišta.

-Mi vas jako cijenimo i mislimo da u zajedničkoj sinergiji možemo postići veće rezultate – kazao je Tomić.

Uime dobitnika plaketa obratio se prof. dr. sc. Danilo Nikolić, inače rektor Univerziteta Crne Gore, koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, kao i očekivanja da ona bude intenzivirana u sljedećoj godini.

-Ovo priznanje i ukazano povjerenje doživljavam s posebnom emocijom i prijateljskim činom – kazao je Nikolić, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije