ZAGREB

Promovirana knjiga “Bosna i Hercegovina naša domovina“

Knjiga “Bosna i Hercegovina naša domovina” autora mons. prof. dr. Franje Topića predstavljena je u dvorani HKD-a Napredak, Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu. O knjizi su, uz autora, govorili prof. dr. Slavko Slišković, prof. dr. Pavo Barišić i dr. sc. Aziz ef. Hasanović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Knjiga “Bosna i Hercegovina naša domovina” sastoji se od 75 kolumni vezanih za političke, vjerske i društveno-kulturne događaje u Bosni i Hercegovini. Autor također donosi i razne stavove sugestivne spoznaje o pojedinim događajima poput položaja i budućnosti Hrvata u BiH i posebno u Sarajevu.

Profesor Topić u svojim kolumnama pozornost stavlja na potrebe prihvaćanja BiH svojom domovinom od bosanskohercegovačkih Hrvata i svih drugih građana. Autor knjige Bosna i Hercegovina naša domovina naglašava da Bosna i Hercegovina ima poslanje za ekumenizam i dijalog i ako ne uspije dijalog u BiH onda neće nigdje uspjeti.

A optimizam koji pokazuje i smjernice koje nudi su za svaku pohvalu i kada bi politički establišment Bosne i Hercegovine primijenio principe koje zagovara Topić u svojoj knjizi, bio bih sretan, naglasio je Aziz ef. Hasanović.

Provincijal Slišković rekao je da je iznimno važno danas kada je mir u svijetu narušen progovoriti o uvjetima u BiH.

“Mir u BiH ovisi uvelike o različitim narodima koji u njoj žive i njihovim zadovoljstvom Bosnom i Hercegovinom kao svojom domovinom. Ako se budu i Bošnjaci i Srbi i Hrvati u BiH osjećali da je to njihova domovina i imali sva potrebna prava, onda zasigurno neće biti ugrožen ni mir”, istaknuo je Slišković.

Profesor Barišić istaknuo je da je u tekstovima Franje Topića neskrivena ljubav prema Bosni i Hercegovini i to u formuli jedinstva u različitostima. Knjigu Bosna i Hercegovina naša domovina objavilo je Hrvatsko kulturno društvo Napredak./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IMA SE, MOŽE SE...

Haaland na oproštajne darove potrošio pola milijuna eura: Častio i kuhare, fizioterapeute, liječnike…

Norveški napadač Erling Haaland (21) podijelio je desetke skupih satova suigračima i klupskom osoblju kao oproštajne darove na odlasku iz Borussije Dortmund u Manchester...