Projekt “Korijeni” povezao hrvatske učenike iz Žepča, Bavarske, Subotice i Vukovara

Učenici Osnovne škole Žepče, Osnovne škole “Matko Vuković” iz Subotice, Osnovne škole Antuna Bauera iz Vukovara te polaznici Hrvatske nastave u Bavarskoj zajedno su sudjelovali u videokonferenciji u sklopu pilot projekta “Korijeni” kojeg provodi Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Svojom nazočnošću na videokonferenciji, projekt je podržao i načelnik općine Žepče Mato Zovko te istaknuo važnost povezivanja najmlađih naraštaja Hrvata izvan RH s Hrvatima u domovini, prenosi Pogled.ba.

Ovaj susret učenici su dodatno obogatili video uradcima, recitacijama, pjesmom i igrokazom kojima su predstavili svoje škole te podsjetili na ljepotu hrvatske kulturne baštine i nedavno održanu manifestaciju Mimohod za Vukovar.

Povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske, posebice mladih naraštaja jedna je od važnih aktivnosti aktualne Vlade, pa je u tom cilju pokrenut pilot projekt “Korijeni”.

Cilj projekta je jačanje svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanje njegovog zajedništva; povezanosti i suradnje osnovnih škola koje pohađaju Hrvati izvan Republike Hrvatske s osnovnim školama u Republici Hrvatskoj te međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te država u kojima postoji hrvatska nacionalna manjina i iseljeništvo u osnovnoškolskoj dobi.

Također, jačanje hrvatskog identiteta osnaživanjem veza s Hrvatskom na razini prilagođenoj dječjoj dobi i pružanje kontinuirane podrške učiteljima hrvatskog jezika i kulture u iseljeništvu, kao i podršku hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu kroz njegovanje hrvatskog identiteta, povijesti, tradicije, kulture./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BAVARCI IMAJU VELIKIH PROBLEMA

Bayern doveo pojačanje iz Reala

Njemački nogometni prvak Bayern iz Münchena doveo je na posudbu do kraja sezone španjolskog desnog braniča Alvara Odriozolu (24) iz madridskog Reala.Kao jedan od...