Program “Osobno o Bakiću” održan u sklopu retrospektivne izložbe u Kosači

U Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održan je program Osobno o Bakiću – vodstvo Ane Martine Bakić.

Kiparove unuke, ugledne zagrebačke arhitektice Vjera i Ana Martina Bakić koautorice su likovnog i arhitektonskog postava izložbe.

Ana Martina koja je zajedno s kustosicom Natašom Ivančević postavila mostarsku izložbu, osobno je provela posjetitelje kroz postav te iz vlastite perspektive dočarala umjetnikov život i stvaralaštvo.

Treba naglasiti da veći dio postava izložbe čine djela iz obiteljske zbirke Bakić.

Ovaj jednosatni program bio je jako dobro posjećen a sudjelovalo je preko 60 posjetitelja, većinom učenika Srednje umjetničke škole Gabrijela Jurkića, te studenti sa studija povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta mostarskog Sveučilišta, studenti ALU Široki Brijeg kao i Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“.

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača će u suradnji sa studijem Povijesti umjetnosti našeg Sveučilšta u tijeku trajanja izložbe organizirati još stručnih vodstava i programa o čemu će javnost pravodobno biti informirana.

Svi zainteresirani za organizaciju skupnih posjeta mogu se obratiti voditelju galerije Andriji Drežnjaku na telefon 063 392 145 ili na adresu e-pošte: galerija@kosaca.info./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije