Hrvatski Medijski Servis

PRNJAVOR: Maloljetnik koji je napao domara sjekirom završio na psihijatriji

Šesnaestogodišnjak N. P., koji je u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora u srijedu bez razloga sjekirom napao domara Milenka Pančića (58), upućen je na psihijatrijsko liječenje. Naime, N. P. je navodno na ispitivanju u policiji pokazao ubilačke namjere i zato je upućen na ovu vrstu liječenja, piše Večernji list BiH.

“Sumnjičimo ga za pokušaj ubojstva. O slučaju je obaviješten tužitelj za maloljetnike Okružnog tužiteljstva Banja Luka, prema čijim uputama se poduzimaju daljnje mjere – naveli su u Policijskoj upravi Banja Luka.
Navodno je u školi i ranije pravio manje nestašluke, a bio je na razgovoru kod pedagoga i psihologa. Kao što su mediji već objavili, sve se dogodilo u srijedu oko sedam sati ujutro prije početka nastave, a hororu u školi nije prethodila nikakva rasprava.

Sreli se ispred škole

Domar, koji radi i kao ložač, došao je ranije da potpali vatru u peći. Ispred škole bio je i učenik N. P. koji je također došao prije drugih učenika i nastavnika. Pozdravio je domara, koji je potom ušao u kotlovnicu da naloži vatru.

– Učenik je ušao za njim i prikrao mu se iza leđa, a domar ga nije čuo jer je peć bila preglasna. Maloljetnik je uzeo sjekiru i njome udario Pančića po glavi. Prestravljeni domar je, krvav, krenuo bježati. Učenik ga je sustigao i udario još dva puta, a potom je ostavio sjekiru pored obližnjeg spomenika – ispričao je izvor Glasa Srpske. Tada su naišli ravnatelj škole Željko Rudonjić i jedan mještanin koji živi u blizini škole. Kad su ugledali ozlijeđenog domara koji doziva pomoć, ravnatelj je pozvao policiju i krenuo u potragu za napadačem, dok je Pančića spomenuti susjed odvezao u Dom zdravlja u Prnjavor.

Čekao s majkom

– Isprva nisam znao tko je ozlijedio Milenka. Budući da sam mislio da je napadač blizu, djeci koja su dolazila u školu govorio sam da se odmaknu, kao i N. P., koji se pojavio s majkom koja radi u trgovini u blizini škole. Telefonom sam pozvao susjeda koji je vozio Pančića i kazao mu da ga ispita o napadaču. Bio sam šokiran kad mi je rekao da ga je napao učenik. Prišao sam dječaku i majci i rekao im da sačekaju policiju – ispričao je Rudonjić.

Kako su naveli iz UKC-a Republike Srpske, pacijent Milenko Pančić u ovu zdravstvenu ustanovu primljen je s višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lubanje. Nakon liječničke intervencije njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Inače, N. P. se, prema tvrdnjama izvora upućenog u ovaj nesvakidašnji incident, navodno odavno pripremao nekoga ubiti te je slučajno izbor pao na nesretnog domara. Prema tvrdnjama psihologa, dječakov postupak ukazuje kako je takva osoba prethodno morala biti jako narušene ili polomljene psihološke strukture./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte