Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

PRIVEDEN ZIJAD HALILOVIĆ Objavio da skuplja novac za angažiranje snajperiste za likvidaciju dužnosnika RS

Zijad Halilović iz Lukavca priveden je i ispitan zbog sumnje da je na društvenoj mreži Facebook podsticao na terorizam i pozivao na likvidaciju dužnosnika Republike Srpske, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema neslužbenim informacijama, Halilović je na svom Facebook profilu napisao da pokreće inicijativu za skupljanje sredstava za angažiranje snajperiste koji bi “smaknuo” najviše dužnosnike Srpske.

Izvor blizak istrazi je kazao da je između ostalih on pozivao i na ubojstvo predsjednice RS Željke Cvijanović.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske protiv Halilovića je Republičkom javnom tužiteljstvu podnijelo izvještaj kojim ga tereti za javno podsticanje na terorističke aktivnosti.

– Z. H. sumnjičimo da je 23. sijačnja 2019. godine na svom Facebook profilu iznio osobne ideje kojima je podsticao na vršenje terorističkih radnji. Pozivao je na otvorenu likvidaciju najviših dužnosnika RS – rekla je načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

Policija je u okviru istrage pretresla objekte koje koristi Halilović u Lukavcu i pronašla pištolj i ručnu bombu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte