Hrvatski Medijski Servis

Privatne objave 14 milijuna korisnika Facebooka postale javne

Američka tvrtka Facebook priopćila je da su zbog greške u softwareu neke privatne objave 14 milijuna korisnika te društvene mreže bile javne tijekom nekoliko svibanjskih dana, prenose Vijesti.ba.

Problem, za koji Facebook navodi da je otklonjen, najnoviji je u nizu skandala te kompanije u vezi s poštovanjem privatnosti korisnika, navodi AP.

Kompanija je danas priopćila da je softverska greška, takozvani “bug”, tijekom nekoliko dana svibnja mijenjala vidljivost objava (postova) korisnika tako što je opcija da objavu mogu da vide samo prijatelji ili neki od prijatelja korisnika, automatski bila promenjena u “javno” (public), što znači da je sadržaj dostupan svakom.

Službenica Facebook Erin Egan, zadužena za privatnost korisnika, rekla je da ta greška nije uticala na ranije objave i dodala da je Facebook počeo obavještavati korisnike koji su imali javne postove tijekom spornog perioda kako bi mogli promjeniti njihovu vidljivost./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte