HMS EKSKLUZIVNO DOZNAJE

Pristisci i prijetnje neće ga pokolebati, Schmidt u utorak objavljuje odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava BiH

Kako Hrvatski Medijski Servis saznaje iz pouzdanog izvora prijetnje nisu i neće pokolebati visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta koji će u utorak objaviti odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, kojima će se djelomično provesti presuda ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić o osiguranju legitimnog predstavlja konstitutivnih naroda u Domu naroda i Predsjedništvu BiH, ali ne i u izboru hrvatskog člana Predsjedništva.

Podsjetimo, već danima bošnjački političari i politički aktivisti prijete ratom, nasiljem i kaosom ukoliko Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona, kojima bi se bar djelomično vratila Hrvatima oteta prava. Vrhunac je današanja izjava Bakira Izetbegovića kako će se Schmidt večeras “suočiti s otporom naroda” te da će se “u 19 sati dogoditi kaos”.

Nakon ove Izetbegoviće izjave jedna strana obaviještajna služba prije odprilike sat vremena dostavila je uredu visokog predstavnika Christiana Schmidta informaciju da će večeras kriminalne skupine bacati molotovljeve koktele na zgradu OHR-a, saznaje ekskluzivno Hrvatski Medijski Servis.

Tu informaciju Schmidtov ured je odmah proslijedio šefu osiguranja zgrade OHR-a. Kako saznajemo iz OHR-a je odmah o ovom obavještan direktor Direkcije za kordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Inače prema saznanjima HMS-a, među onima koji će večeras, na poziv bošnjačkih stranaka prosvjedovati protiv navodne odluke visokog predstavnika da uvede cenzus od 3 posto na izbor izaslanika iz pojedinih županija u Federalni Dom naroda čime bi se, barem djelomično, onemogućilo da jedan narod bira drugome političke predstavnike u Dom naroda bit će oko 100 agenata u civilu iz Direkcije za kordinaciju policijskih tjela, koja je zadužena i za Schmidtovu sigurnost.

Nakon informacije koja je iz strane obaviještajne službe stigla u OHR i zahtjeva OHR-a upućenog Vilić, on je odlučio osiguranje Schmidtovog ureda pojačati sa još 50 policajaca u civilu./HMS/

 

spot_img

Najnovije

spot_img