PREDSJEDNIK TURISTIČKOG KLASTERA HERCEGOVINE

PRIMORAC: Prihodi od turizma pali su za više od 90 posto u ovom mjesecu, a u travnju past će za 100 posto

Godišnji prihodi od turizma u BiH iznose milijaradu i pol maraka, a u ovom trećem mjesecu prihodi su nam pali za 90 posto, dok će u travnju pasti za 100 posto, izjavio je Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klasetra Hercegovine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Gostujući u emisiji “Iz prve ruke- Covid 19” RTV Herceg Bosne, Primorac je kazao kako se boji da će u travnju prihodi od turizma pasti sto posto.

Od države turističko-ugostiteljski sektor među ostalim traži odgađanje plaćanja poreza i doprinosa u razdoblju dok traje kriza izazvana Corona virusom, te pomjeranje plaćanja PDV-a s desetog na zadnji dan mjeseca za prethodni mjesec, kao i oslobađanje plaćanja poreza na dobit.

-Ukoliko ova kriza ne bude trajala duže od dva, tri mjeseca, ja se nadam da ćemo u glavnoj turističkoj sezoni imati turista i prihoda od turizma koji će nam omogućiti da turistički sektor pokrije ove minuse iz predsezone i bude na kraju godine na pozitivnoj nuli, kazao je Primorac.

Po njegovim riječima inozemne turističke agencije otkazale su dolaske za ožujak, travanj i početak svibnja, no ne i za glavnu turističku sezonu. Čak je jedna turska turistička agencija najavila dolazak turističkih grupa u svibnju u Hercegovinu.

Hoteli, moteli, restorani su zatvoreni. Jedan dio poslodavaca je uposlenike, koji su sada kod svojih kuća, poslao na godišnji odmor, a sigurno je da će u narednom razdoblju biti i otuštanja, kazao je Primorac./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...