PRIMLJENA NA ČETIRI NAJBOLJA SVEUČILIŠTA U SAD Kći hrvatske predsjednice odabrala glasoviti Harvard

Katarina Kitarović, kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će postati studentica glasovitog američkog sveučilišta Harvard.

Uz to što je vrhunska sportašica, Katarina završava i četvrti razred međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC). Inače, primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta (sva četiri ”Ivy league”), polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu. Na kraju je odabrala Harvard.

Predsjednica Hrvatske s kćerkom Katarinom i predsjednikom Rusije Putinom

Na uspješan rezultat utjecalo je i to što je odlična klizačica, a preporuke su dali i profesori iz škola u Zagrebu i Bruxellesu. Stipendiju su joj ponudila sva četiri sveučilišta, a iznosi dvostruko više nego godišnja plaća hrvatske predsjednice.

“Harvard i Stanford ponudili su najbolje uvjete”, rečeno je za Večernji listu Uredu predsjednice Grabar-Kitarović.

Iako je Stanford ponudio možda i najbolje uvjete, predsjednica je navijala da Katarina na kraju odabere upravo Harvard./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...