Prijetnje ekstremiste iz Crne Gore: ISIS će doći u Bar i neće imati milosti

Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio ISIL-u u području između Sirije i Iraka, uputio je preko svog Facebook profila prijetnje građanima Bara, navodeći da će “Islamska država (ISIL) doći i da neće imati milosti”.

Slaković je istovremeno prijetio i zastupnicima Rifatu Rastoderu (SDP), Dritanu Abazoviću (URA) i Azri Jasavić (Pozitivna).
Slaković je prijetnje naslovio: “Poruka za moj rodni grad Bar, koji se nalazi u Crnoj Gori!”

“Znajte o sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari, o munafici, o džahili… da će Islamska drzava uz Allahovu dozvolu i pomoć stići tamo, i da će očistiti taj grad i islam u njemu od prljavština i laži koje vi iznosite i praktikticirate”, stoji između ostalog u poruci koju prenose crnogorski mediji.

Zaprijetio je i barskim imamima da “ukoliko se ne pokaju i ne okrenu pravom islamu, sledbenici ISIS-a neće imati milosti ni prema njima”.

“Postat ćemo njihova noćna mora i tretirati ih kao najgora stvorenja, jer oni to doista i jesu!!!”, napisao je Slaković.

Ovaj mladić je zaprijetio i zastupnicima crnogorske skupštine Azri Jasavić, Rifatu Rastoderu i Dritanu Abazoviću, koje je nazvao “otpadnicima koji misle da su muslimani”.

Poruka je, kako piše crnogorski dnevni list “Vijesti”, postavljena 29. travnja i do subote ju je “lajkalo” 18 osoba.

Zastupnica Azra Jasavić kazala je kako se pretnjama, bez obzira od koga dolazile ili kome bile upućene, moraju baviti sigurnosne službe jer im je to posao.

“Osnovno pitanje na koje kao društvo trebamo odgovoriti je što to tjera ljude u radikalizam i kako im pomoći. Obveza svih nas je da u Crnoj Gori stvorimo istinsko građansko društvo u kome se nijedan pojedinac neće osjećati kao stranac u vlastitoj zemlji, već kao svoj na svome”, rekla je Jasavić.

Crna Gora je nedavno usvojila izmjene krivičnog zakonika kojim je predviđena zatvorska kazna za odlazak državljana na strana ratišta.

Prema procjenama crnogorske tajne policije, na ratišta u Siriji otišlo je 13 crnogorskih državljana, od kojima su dvojica poginula./HMS/

Najnovije