UHIĆEN REKETAŠ U SARAJEVU

Prijeteći ubojstvom iznuđivao novac

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su u večernjim satima, na području općine Novi Grad Sarajevo, uhitili D.Đ. (46) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iznude i ugrožavanja sigurnosti.

Uhićeni se se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od početka 2019. godine do danas, zastrašivanjem, prijetnjama, kontinuiranim praćenjem od oštećenog na ime posuđenog novčanog iznosa od 2.000 KM, prvo uzeo novčani iznos od oko 2.500 KM, da bi nakon toga zahtjevao od oštećenog dodatni iznos od 8.000 KM, odnosno ukupni iznos od 12.000 KM.

Radeći na dokumentiranju navedenih kaznenih djela prikupljeni su dokazi o prijetnjama opasnim po život i tijelo, kako oštećenog, tako i članova njegove obitelji, te su dana 8. srpnja uhitili D. Đ., nakon što je došao na adresu stanovanja oštećenog, kako bi iznudio traženi novac.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenju kaznenog djelu predan Kantonalnom tužiteljstvu Županije Sarajevo na daljnje postupanje./HMS/

Najnovije

UFC

Ako pobijedi Cormiera, Miočića čekaju bogata ponuda i dosad neviđeni spektakl

Pobjednik okršaja Stipe Miočića i Daniela Cormiera dobit će nikad bogatiju ponudu za borbu protiv Jona Jonesa, tvrdi glavni trener Američke kick-boksačke akademije Javier...