PRIJEDOR: Sveštenik autom udario djevojčicu bez roditelja

Sveštanik Slaviša Pančić iz Marićke kod Prijedora, a koji je predlagao da se u njegovom selu uvede porez na neoženjene muškarce, automobilom Golf VII udario je maljoletnu djevojčicu (15) koja je tom prilikom zadobila ozljede, saznaje Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Prijedor su potvrdili da se nesreća dogodila u utorak oko 13.50 sati na regionalnoj cesti u mjestu Ćele.

“U nezgodi su sudjelovali Golf kojim je upravljao S. P. iz Prijedora i maljoljetna djevojčica koja je vozila bicikl. Nakon nesreće obavljen je očevid”, pojasnili su u PU Prijedor.

Prema saznanjima, Golfom je upravljao upravo sveštenik Pančić, koji je u javnost dospio i prije dvije godine sa svojom idejom kako da riješi problem s velikim brojem neoženjenih muškaraca iz njegove parohije.

Izvor blizak istrazi ispričao je kako se dogodila ova nesreća u kojoj je ozlijeđena djevojčica.

“Sveštenik Pančić je išao iz sela Ćele prema Prijedoru, i tada je našao na ovu djevojčicu koja je išla njegovom trakom, ali u suprotnom smjeru. Ne znam što se tada dogodilo, je li naišlo neko drugo auto ili on nije dobro ocijenio udaljenost, pa je retrovizorom udario u bicikl. Postoji sigurno i krivnja djevojčice koja je vozila u suprotnom smjeru”, kaže sugovornik.

Prema njegovim riječima, od udara je djevojčica pala s bicikla i glavom udarila u asfalt i tom prilikom zadobila je ozljede.

Ona je zatim prevezena u Opću bolnicu u Prijedoru, gdje je zadržana na liječenju i promatranju.

“Djevojčica je u utorak bila u školi i bila je prva smjena. Zatim se vratila kući i navodno je uzela bicikl kako bi otišla u prodavaonicu i nesreća se dogodila kad se vraćala kući. Čuo sam da nije zadobila ozljede opasne po život”, ističe izvor iz istrage.

Mještani, pričaju da je ova djevojčica imala jako težak život i da ju je majka napustila kada se rodila, a da joj je nedavno umro otac.

“Sada živi s rođacima, iskreno se nadam da će se što prije oporavati i da ova nesreća neće ostaviti neke posljedice po njeno zdravlje”, ispričao je jedan od poznanika ove djevojčice.

Kako smo već spomenuli, sveštenik Pančić je postao popularan nakon što je iznio zanimljiv plan kako da se bori sa bijelom kugom u selu Marićka.

Sveštenik je tadao ponudio veoma neobično rješenje i to „porez na neženje“.

“Onaj koji je prošao neku starosnu dob, a nije se oženio, a radi, uzeti mu porez, kao i na neki drugi način stimulirati ih da se žene”, ispričao je tada ovaj sveštenik.

On je rekao da tamošnji momci ne gube nadu, ali da ipak teško ide s tim da stanu konačno pred oltar.

Kako su mediji tada prenosili u selu Marićka kod Prijedora, živjelo je oko 200 neoženjenih muškaraca, od kojih su neki imali i po 40 godina, a nisu u braku i nemaju poroda.

“Statistika je jednostavna jer je ‘70-ih godina bilo u prosjeku 50 sklopljenih brakova na godišnjenjoj razini. Krštenih je bilo 80, 90 ili 100, a umrlih 20, 30, 40. Međutim, 2014, 2015, 2016. i kasnije sve se okrenulo. Sahrana 40, 50, krštenja pet ili šest, vjenčanja dva ili tri, i to sve govori”, ispričao je tada sveštenik Pančić.

Pančić misli da rješenja ima i to na način kako je, na primjer, rađeno za Zapadu, a to je da poslodavci tih ljudi treba da im ostave uvjet: ili brak, žena i djeca, ili smanjena plaća.

Mještani sela Marićka pričali su da je njihova privatna stvar hoće li se oženiti ili ne, ali ističu da ipak znaju razloge zbog kojh su ostajali sami.

“Dva razloga su u tome, novac i žene. Prvo, mi nismo bogati, pa zato djevojke koje su za udaju traže bračnu luku u gradu, a ne u Marićki”, ispričao je tada jedan od neoženjenih muškaraca./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...