SNJEŽANA NOVAKOVIĆ BURSAĆ

Prijedlog zakona o Ustavnom sudu upućen na usuglašavanje

Predsjedateljica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je  Srni da je pravni tim ove stranke sačinio prijedlog zakona o stranim sucima u Ustavnom sudu BiH i uputio ga na usuglašavanje strankama iz Republike Srpske koje imaju zastupnike u Parlamentu BiH, kao i hrvatskim predstavnicima.

Bursaćje precizirala da je tekst Prijedloga zakona o izboru sudaca Ustavnog suda BiH koje je birao predsjednik Europskog suda za ljudska prava sačinjen na bazi provedenih konzultacija na političkoj razini.

– Želja nam je da tekst zakona bude u potpunosti usuglašen sa strankama iz Republike Srpske, ali i sa legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda, kako bi prijedlog zakona upućen u dalju proceduru dobio jedinstvenu podršku svih relevantnih srpskih i hrvatskih predstavnika koji djeluju na razini BiH – istaknula je Bursać.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je ovog tjedna zaključak kojim obvezuje predstavnike Republike Srpske u institucijama BiH da predlože u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudaca i izboru domaćih sudaca u Ustavnom sudu BiH.

O zajedničkom predlaganju zakona koji definira rad Ustavnog suda BiH prošlog tjedna razgovarali su predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARKOTIĆ GOSTOVALA KOD STANKOVIĆA

Evo kojih su se tema dotaknuli

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je u nedjelju da je broj od 56 novooboljelih u Hrvatskoj dobar jer pokazuej da...