Hrvatski Medijski Servis

PRIDRUŽIO IM SE I ZVIZDIĆ Evo što su u Ohridu dogovorili Vučić, Zaev i Rama

Sastanku visokih dužnosnika Srbije, Sjeverne Makedonije u Ohridu danas su se pridružilili predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministrica gospodarstva Crne Gore Dragica Sekulić.

U Ohridu je jučer održan trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva i Albanije Edija Rame.

Oni su sinoć dogovorili uvođenje sustava koji bi omogućio putovanje između zemalja samo sa osobnim iskaznicama, zajedničke radne dozvole koje će omogućiti rad u sve tri zemlje bez dodatnih procedura, te skraćenje vremena za kamione na granicama.

Vučić je rekao da je sa Zaevom i Ramom dogovoreno da fitosanitarne i veterinarske inspekcije rade 24 sata dnevno, što će trostruko ubrzati prelaz kamiona s robom.

Prema njegovim riječima, ovaj dogovor dovest će do nevjerojatnog smanjenja operativnih troškova, kreirat će investicijski ambijent i koristiti stranim kompanijama, prije svega, njemačkim./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte