PRIDRUŽIO IM SE I ZVIZDIĆ Evo što su u Ohridu dogovorili Vučić, Zaev i Rama

Sastanku visokih dužnosnika Srbije, Sjeverne Makedonije u Ohridu danas su se pridružilili predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministrica gospodarstva Crne Gore Dragica Sekulić.

U Ohridu je jučer održan trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva i Albanije Edija Rame.

Oni su sinoć dogovorili uvođenje sustava koji bi omogućio putovanje između zemalja samo sa osobnim iskaznicama, zajedničke radne dozvole koje će omogućiti rad u sve tri zemlje bez dodatnih procedura, te skraćenje vremena za kamione na granicama.

Vučić je rekao da je sa Zaevom i Ramom dogovoreno da fitosanitarne i veterinarske inspekcije rade 24 sata dnevno, što će trostruko ubrzati prelaz kamiona s robom.

Prema njegovim riječima, ovaj dogovor dovest će do nevjerojatnog smanjenja operativnih troškova, kreirat će investicijski ambijent i koristiti stranim kompanijama, prije svega, njemačkim./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U RASPONU OD 11 DO 20 SATI

U Kataru na Svjetskom prvenstvu četiri utakmice dnevno

Nogometni zaljubljenici širom svijeta imati će tijekom Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru uzbudjivi TV-maraton jer će tijekom grupne faze mundijala svakodnevno biti čak četiri...