VEČERAS NA RTV HB

Preživjeli bugojanski logoraš Miroslav Zelić – tko je štitio Mlaću i Cikotića?

Što stoji u potvrđenoj optužnici protiv ratnog načelnika Bugojna Dževada Mlaće i zapovjednika Armije BiH na tom području Selme Cikotića? Je li sustavno ubijanje i mučenje hrvatskih civila u Bugojnu Tužiteljstvo BiH kvalificiralo kao udruženi zločinački pothvat i vodi li krak do ratnog političkog vodstva u Sarajevu? Tko je sve ove godine štitio nalogodavce zločina u toj srednjobosanskoj općini? Zašto je upravo dan prije nego što je trebao otkriti gdje se nalaze tijela odvedenih, ključni svjedok pokajnik Merzuk Aletić ubijen ili je izvršio samoubojstvo? Kako danas žive Bugojanci koji su se vratili u svoj rodni kraj? Te hoće li se pokrenuti inicijativa da Bugojno i Travnik dobiju jednak statut kao Mostar?

O tim i drugim pitanjima za Kompas RTV-a Herceg-Bosne govori preživjeli bugojanski logoraš i predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH Miroslav Zelić.

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 14.00 sati u programu Radija Herceg-Bosne./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img