Pretresi u Zenici i Banja Luci, uhićeno više osoba, pronađena droga i oružje

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije “Meta II”, u srijedu i danas u ranim jutarnjim satima, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije izvršili su pretrese na 16 lokacija u Zenici, a pripadnici MUP-a RS izvršili su pretres na jednoj lokaciji u Banja Luci.

Aktivnosti u okviru akcije “Meta II” se poduzimaju pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

Pretresi objekata i osoba se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i uhićenja osoba koje su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, “teška krađa” i krivičnih djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i streljiva u ZDŽ.

– U dosadašnjem tijeku operativne akcije, slobode je lišeno više osoba, pronađena je veća količina opojne droge i oružja, a više podataka o rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije Meta II, ćemo potvrditi tijekom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti, priopćeno je iz MUP ZDŽ./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img