UDRUGE IZ DOMOVINSKOG RATA

“Presuda Buzi je dosipanje soli na rane hrvatskoga naroda”

Dana 4.6.2021. godine Apelacijsko vijeće Suda BiH je izreklo pravomoćnu presudu za ratni zločin Armije BiH u selu Uzdol zapovjedniku samostalnog Prozorskog bataljuna Enveru Buzi u visinini od osam (8) godina.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama ovu presudu smatra sramotnom i ponižavajućom za ovaj ratni zločin koji su pripadnici Armije BiH počinili nad nemoćnim civilima djeci, ženama, starcima i vojnicima HVO-a.

-Ovim činom pravosuđe BiH se još jednom pokazalo kao instrument politike. Presudu smatramo kao dosipanje soli na rane Hrvatskoga naroda. Pitamo se zar je moguće da život ubijenog djeteta, starca od 90 godina, nepokretne osobe i ostalih nevino poginulih civila, za pravosuđe BiH vrijedi tri mjeseca zatvora, navode u priopženju .

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama izražava nezadovoljstvo visinom presude izrečene ratnom zločincu Enveru Buzi, pogotovo imajući u vidu da pravosuđe BiH ne interesuju izravni počinitelji ovog gnusnog zločina na Uzdolu.

Po onoj narodnoj ispada „Kadija te tuži, kadija te sudi“.Stidi se državo BiH, poručili su iz Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BOŠNJAČKA INKLUZIVNA POLITIKA- HRVATIMA OTET, NE DAT,...

DŽAFEROVIĆ: Neću dopustiti financiranje RTV Herceg Bosne, to neće proći

Jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u intervjuu za Oslobođenje između ostalog se dotaknuo i prijedloga Ministarstva prometa i komunikacija...