Preminuo Tommy Ramone

Posljednji član originalne postave Ramonesa 62-godišnji Tommy Ramone umro je u New Yorku u svom domu, potvrdili su iz kultnog sastava.

Rođen u Mađarskoj, Ramone je u SAD imigrirao tijekom 1950-ih. Slavni sastav osnovao je 1974. godine s trojicom prijatelja iz njujorške srednje škole, a često ih se naziva i osnivačima punk-rocka.

Kada su osnovani Ramonesi, Tommy je Johnnyja Cummingsa, kasnije Johnnyja Ramonea angažirao kao gitarista, a sam je u grupi bio bubnjar od 1974. do 1978. te koproducent prvih triju albuma. Svi članovi banda odlučili su promijeniti prezimena u Ramone. Prije Ramonesa Tommy je bio pomoćnik u produkciji albuma Band of Gypsys Jimija Hendrixa.

Tommy je bio posljednji živi član skupine jer su Joey, Dee Dee i Johnny Ramone umrli u roku od nekoliko godina poslije raspuštanja sastava (2001., 2002. te 2004.) Njihovi hitovi I Wanna Be Sedated i Blitzkrieg Bop, među ostalima su im 2002. omogućili ulazak u Rock and Roll Kuću slavnih.

Američki mediji pišu da je umro na odjelu za palijativnu skrb bolnice u kojoj se liječio od karcinoma na žučnom kanalu, piše BBC./Hrt.hr/HMS/

Najnovije

PROŠLO JE TOČNO 20 GODINA

Prisjećanje na povijesni govor biskupa Ratka Perića

Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, u iznimno tegobnom političkom ozračju za hrvatski narod u BiH, u trenutku nametanja vlasti tzv. Alijanse za...