Preminuo legendarni američki komičar

Američki komičar Carl Reiner, partner Mela Brooksa, autor i jedna od zvijezda sitcoma “The Dick Van Dyke Show”, umro je u dobi od 98 godina.

Umro je prirodnom smrću prošle noći u dobi od 98 godina u svom domu u Beverly Hillsu, rekla je Reinerova asistentica Judy Nagy agenciji Reuters.

Reinerova karijera se proteže kroz sedam desetljeća i svaki medij, od kazališta do televizije i filmova. Režirao je, primjerice film O, Bože! iz 1977., tri puta je surađivao sa Steveom Martinom i igrao ulogu starog prevaranta u Oceanovih jedanaest Stevena Soderbergha.

Reiner ima troje djece, među kojima je i Rob Reiner, glumac i redatelj nekoliko hit filmova među kojima Nekoliko dobrih ljudi i Kad je Harry sreo Sally. Reinerova supruga Estelle, glumica i pjevačica, umrla je 2008. godine.

Posljednjih se godina Reiner često znao našaliti da kada se ujutro probudi provjeri osmrtnice i, ako se ne nađe u njima, ide doručkovati.

Bio je aktivan na Twitteru, a u posljednjem tweetu je pohvalio britanskog scenarista i skladatelja Noela Cowarda.

Dobitnik je devet nagrada Emmy za televizijske produkcije, prenijela je Hina./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Pripadnici HOS-a uz pozdrav “Za dom spremni” u Kninu

Policija na kninski trg nije pustila nekoliko stotina pripadnika HOS-a i drugih ratnih postrojbi, među kojima je bilo i onih u majicama s natpisom...