GUBITAK ZA PRAVOSUĐE

Preminula Mira Košarić, sutkinja Županijskog suda u Mostaru

U Mostaru je iznenada preminula dugogodišnja sutkinja Županijskoga suda Mostar Mira Košarić (68). Komemoracija u Sudu je u četvrtak, 13. kolovoza u 12 sati. Obitelj prima sućut u gradskoj mrtvačnici na Bijelom brijegu također sutra od 17.15, slijedi ispraćaj u 18 sati, a pokop će se obaviti na gradskom groblju Sutina.

– S neizmjernim žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu Bosne i Hercegovine da je Mira Košarić, sutkinja Županijskog suda u Mostaru, iznenada preminula dana 11. 8. 2020. nakon kraće bolesti. Komemoracija u povodu smrti sutkinje Mire Košarić održat će se dana 13. 8.2020. u prostorijama Županijskog suda u Mostaru u velikoj dvorani s početkom u 12 sati.

Mira Košarić je rođena 1952. u Mostaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemala Bijedića u Mostaru, a pravosudni ispit položila u Sarajevu, prenosi Vecernji.ba.

Profesionalnu karijeru je započela u poduzeću SOKO Mostar u rodnom Mostaru, a karijeru suca započela je u Osnovnom sudu udruženog rada u Mostaru, gdje je radila do ratne 1992. godine. Nakon rata radila je u Uredu ombudsmana za ljudska prava, a od 2003. godine do smrti kao sutkinja Županijskog suda u Mostaru na kaznenom i upravnom referatu.

U povodu nenadoknadivog gubitka obitelji Košarić kolektiv Županijskog suda u Mostaru izražava iskrenu sućut – objavili su iz Županijskog suda u Mostaru./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije