PREMIJERNO PRIKAZAN FILM O IVANU ĆUBELI: “Živio je tiho, ponizno, u potpunosti posvećen onome što je radio” “

U maloj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, u Mostaru premijerno je prikazan dokumentarni film Alberta Pehara o legendarnom sportskom novinaru Ivanu Ćubeli “Ćubiju”, koji je preminuo 2009. godine. Film je naslovljen “Ćubi uz rub igrališta”, a producirala ga je Naša TV, piše Hrvatski Medijski Servis.

“Film traje nešto manje od 35 minuta, o Ćubeli govore 22 sugovornika. To su ljudi kolege iz novinarske profesije, igrači i treneri. Usporedo, kako pratimo Ćubijev novinarski put, pratimo i povijest HŠK Zrinjskog” rekao je autor filma Albert Pehar, napomenuvši kako je upravo Ćubela bio jedan od incijatora za obnavljanje mostarskog premijerligaša.

Ivan Ćubela bio je novinar Hrvatskog radia Radiopostaje Mostar, te je marljivo pratio rad HŠK Zrinjskog u svim kategorijama, i najmlađe uzraste i seniore. Iskustva o radu s njim, prisjetio se i nekadašnji glavni urednik Radiopostaje Mostar Veselko Čerkez:

“Naprosto je živio tiho, narodski rečeno “kao baja”. Bio je ponizan, i potpuno posvećen onome što je radio, a sve je radio, i sve je dao” kazao je Čerkez, dodavši:

“Nije bilo lako izgraditi taj sustav, a on ga je gradio i stvarao zajedno s nama. Pisao je izvorno, informirao, educirao kolege i kolegice, stizao i kad je to izgledalo nemoguće. Nedostaje mi osobno” rekao je Čerkez.

Oism za Radio postojau Mostar Ivan Ćubela radio je i za zagrebačke “Sportske novosti” i Večernji list. /G.Š./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...