Hrvatski Medijski Servis

PREMIJER PROTIV PREDSJEDNIKA Haradinaj ponovio Thaciju: Nema promjene granica Kosova

Premijer Kosova Ramush Haradinaj ponovo je u petak rekao predsjedniku Hashimu Thaciju da “u procesu normalizacije odnosa sa Srbijom ne može biti promjene niti redefiniranja granica”, za što se zalaže kosovski predsjednik, prenosi Beta.

Thaci je, kako javljaju prištinski mediji, na ceremoniji ponovnog sahranjivanja boraca Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u mjestu Marina, u općini Srbica, koje je proglasio herojima Kosova, rekao da se zalaže za korekciju granica kao jednom od rješenja za postizanje konačnog sporazuma za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Na to je u govoru pred sudionicima ceremonije reagirao Haradinaj.

“Jačamo državu u gospodarstvu, unutarnjoj i vanjskoj politici, da bi sačuvali Kosovo, njegovu teritoriju, da sačuvamo nepovredivim njene granice od bilo koga, bio on (Thaci) ovdje, ili bilo gdje drugdje, zato što su nam ove granice u amanet ostavili ovi koje smo danas pokopali”, rekao je Haradinaj.

Od početka i pojavljivanja ideje o promjeni granica Haradinaj se protiv takvoj ideji./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte