PREMA PRIJAVI DRUGOG BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH Tužiteljstvo BiH formiralo predmet “Dodik”

Tužiteljstvo BiH zaprimilo je kaznenu  prijavu drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića protiv predsjedatelja Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH za novinsku agenciju Patria.

”Nakon zaprimanja prijave, formiran je predmet i bit će izvršene provjere”, izjavili su iz Tužiteljstva BiH.

Naime, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kako je i najavio, podnio je Tužiteljstvu BiH 14. svibnja kaznenu prijavu protiv predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Komšić je kaznenu  prijavu podnio zbog izjava Dodika na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.

Dodik je tada ustvrdio da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH. Također je zatražio od zapovjedništva tog puka da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS-a, ”jer je to njihov dan”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA KLINICI ZA INFEKTIVNE BOLESTI SKB MOSTAR

Umro zaposlenik „Igmana“ iz Konjica, suprug dr. Lazarević, zbog korona virusa

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar jutros je u ranim satima od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 61-godišnji muškarac iz Konjica,...