Prekinuta sjednica Skupštine HNŽ-a, Bošnjaci povukli pitanje vitalnog interesa

– Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) prekinuta je u četvrtak jer je Klub hrvatskih zastupnika napustio sjednicu nakon što je Klub Bošnjaka povukao pitanje nacionalnog vitalnog interesa tijekom rasprave Zakona o izvršenju proračuna.

Po riječima zamjenika predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislava Martinovića, ovaj zakon je usko povezan s rebalansom proračuna HNŽ-a za 2020, koji su zastupnici trebali danas razmatrati.

-Vrlo je čudno da jedan tehnički propis koji ima samo dva člana, a tiče provedbe i rebalansa proračuna i provedbe ‘korona zakona’, donesenog prošlog tjedna, raspravlja po pitanju vitalnog nacionalnog interesa. Smatrali smo takav pristup ucjenjivačkim jer takvo pitanje ne zahtjeva jedna takav status – ocijenio je Martinović.

Predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago je pojasnio kako su na početku sjednice zastupnici usvojili prijedlog dnevnog reda u kojem su uz ostalo bile i izmjene i dopune Zakona o proračunu.

S obzirom da Vlada nije bila pripremila izmjene i dopune Zakona o izvršenju proračuna, ona je taj prijedlog zakona utvrdila na pauzi Skupštine.

– Međutim imajući u vidu negativna ranija iskustava u donošenju Zakona o izvršenju proračuna za ovu godinu u prosincu prošle godine, Klub Bošnjaka je jednoglasno donio odluku da se o izmjenam i dpunama Zakona o izvršenju proračuna izjašnjava po principu vitalnog nacionalnog interesa- kazao je Špago.

Također je dodao kako se na sjednici Vlade HNŽ-a ponovno pokušalo dodati osam amandmana na dva člana zakona koji se, kako je rekao, ne odnose na ta dva člana zakona nego na neke sasvim druge zakone.

-Možda je i ovo i doprinos Skupštine HNŽ-a da predsjednik F BiH napokon uputi prijedlog sudija za popunu Ustavnog suda F BiH kako bi se i ovakve stvari mogle riješiti jer Ustavni sud u kratkom roku može utvrditi jeli ovo vitalni nacionalni interes- poručio je Špago./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI U HRVATSKOJ

Slaven Raguž čestitao HDZ-u: Čisto su pobijedili

Nositelj liste MOST-a za 11. izbornu jedinicu (Hrvati izvan RH) Slaven Raguž čestitao je HDZ-u na pobjedi na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. U 11....