Hrvatski Medijski Servis

Predstavnici Općine Orašje i Vlade Županije Posavske u Ulmu na završnoj konferenciji DA-SPACE projekta

U Ulmu je održana završna konferencija projekta DA-SPACE, na kojoj su, između ostalih, sudjelovali predstavnik Vlade Županije Posavske Franc Kljajić i predstavnik Općine Orašje Ilija Baotić. Projekt DA-SPACE, koji se u Ulmu provodio u posljednje tri godine uz financijsku potporu EU, projekt je o uspostavi laboratorija inovacija u kojim se stvaraju nova inovacijska rješenja i uspostavlja suradnja s poduzetnicima.

Treneri iz Ulma i Novog Sada u studenom prošle godine ovaj projekt su u Orašju predstavili učenicima i studentima informatike, te dužnosnicima iz Vinkovaca, Županje i Vukovarsko-Srijemske županije s ciljem da mlade potaknu da smišljaju inovativna rješenja za bolje poslovanje u poduzetničkom svijetu.

Iako Općina Orašje i Vlada Županije Posavske nisu bili službeni partneri u projektu, na konferenciji o tome kako je došlo do suradnje Ulma i Orašja govorio je Ilija Baotić, a o idejama i novim projektima, koji su na tragu ovog DA-SPACE-a, govorio je na okruglom stolu Franc Kljajić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte