Sve vijesti

ŠKODA SUPERB

Predstavljena nova Škoda: Još više prostora, dizelaši, benzinci, plug-in hibrid…

Nakon Passata, dostupnog samo u obliku karavana, Volkswagenov koncern, odnosno Škoda predstavljaju nam i Superb, koji je u nas iznimno popularan u oba karoserijska oblika, s petora vrata i kao karavan. Dizajn prepuštamo vama, mi ćemo samo napomenuti da nam izgleda kao zgodna evolucija prethodnika. Međuosovinski razmak ostao je isti s 284, cm, ali je auto nešto uži i duži – karavan, na primjer, 40 mm.

Karoserija je znatno ‘mekša’ nego prije jer je koeficijent otpora smanjen za 10 posto na Cd od 0,23. Što se tiče karavana,  otpor je smanjen za 15 posto – Cd 0,25. Jedno od ključnih pitanja Superba je prostor – i sada će ga biti za pet odraslih osoba, a prtljažnik je porastao na 645 litara (+20 l) i 690 litara (+30 l) za karavan.

Unutrašnjost je doista elegantna, s kombinacijom digitalniih (instrumentna ploča i infotainment 10 ili 13 inča) i tipki te modula ispod infotainmenta, koji omogućuje upravljanje mnogim funkcijama (klima uređaja, hi-fija…).

Superb će u karavanskom izdanju imati plug-in hibrid, baziran na bateriji od 19,7 kWh te 1,5-litrenom benzinskom motoru sa 204 KS, a spominje se domet od 100 km samo na struju. Ostale opcije motora za hatchback i karavan uključuju blagi hibrid 1,5 eTSI (150 KS), par 2,0 TSI motora s 204 i 265 KS, te dva dvolitrena turbodizelaša s 150 i 193 KS (pogon na sve kotače).  Najsnažniji benzinac i dizelaš dostupni su s pogonom na sve kotače. Također, nema više ručnih mjenjača, umjesto njih ponuda se bazira na automaticima s dvostrukom spojkom, piše Revijahak.hr.

Superb ne bi bio prava Škoda bez široke lepeze Simply Clever dodataka, a ima ih čak 28. Neki od njih su novi, poput električnog pokrivača tereta za karavan. Strugač za led s unutarnje strane poklopca spremnika za gorivo je još uvijek tu, zajedno s kišobranom unutar vozačevih vrata. Ostale stavke uključuju sklopive kuke za torbe u prtljažniku, kopču za parkirnu kartu na vjetrobranskom staklu, uređaj za pranje kamere za vožnju unatrag i USB priključak u retrovizoru za spajanje kamere.

Novi Superb ima napredna LED Matrix prednja svjetla s 40 posto dodatne svjetlosne snage. Također je dostupan s nadograđenim prilagodljivim amortizerima, koji dolaze kao standard na Laurin & Klement razini opreme./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...