Hrvatski Medijski Servis

Predstavljena je nova, minijaturna verzija PlayStationa 1

Foto: Screenshot Facebook

Nedavno predstavljeni Playstation Classic koštat će 100 eura imat će 20 legendarnih igara

Svoju prvu igračku konzolu, Playstation 1, Sony je predstavio 1994. godine. Gotovo 25 godina kasnije, lansirali su 45 posto manju verziju Jedinice, Playstation Classic. Na konzoli će se nalaziti 20 igara, među kojima su Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 i Wild Arms. Sony će konačni popis dostupnih igara objaviti prije početka prodaje, prenosi Telegram.hr.

Dakle, u konzolu se neće umetati CD-ovi kao na originalu, jer su igre već instalirane u memoriju. Modernizirani su, naravno, i priključci pa se umjesto SCART-a sa stražnje strane nalazi HDMI utor, s kojim će se igre moći igrati i na modernim televizorima. Međutim, ako ste planirali malu plejku spojiti na neki stari, debeli CRT televizor s tavana, imamo loše vijesti. Mala konzola nema niti SCART niti komponentni izlaz, stoga će se morati spajati na modernije televizore.

OČEKIVANA CIJENA ĆE BITI 100 EURA

Sa stražnje strane ima USB utor, kojem doduše namjena trenutno nije poznata. Postoji malena mogućnost da će se na konzolu putem njega moći učitavati druge stare igrice, no to ćemo saznati s vremenom. U paketu se, uz konzolu, isporučuju i dvije replike originalnih kontrolera, modeli Dual Analog, bez klasičnih PlayStationovih gljiva.

Minijaturna konzola kreće u prodaju 3. prosinca ove godine, što je znakovit datum, budući da je prvi Playstation predstavljen tog dana 1994. godine. Očekivana cijena je 99 eura, a ako je sudeći po popularnosti minijaturnih Nintendovih konzola, Playstation Classic će se vrlo brzo rasprodati./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte