Hrvatski Medijski Servis

Predstavljen kratki film o projektu željezničke pruge Čapljina – Nikšić

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sudjelovao je na Poslovnom forumu BiH – Španjolska: „Iskustva i budući izazovi u razvoju željezničkog prometa“ koji organizira Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Španjolskim institutom za vanjsku trgovinu i investicije (ICEX) i uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Zadovoljstvo mi je reći da je Bosna i Hercegovina usvajanjem nekoliko strateških dokumenata i okvirnih strategija iz oblasti prometa potvrdila spremnost naše zemlje za razvoj intermodalnosti prometa, prije svega kroz daljnje unapređenje željezničkog prometa“, istaknuo je Dalipagić i dodao da željeznice u BiH imaju veoma dugu tradiciju.

U okviru predstavljanja strateškog okvira željezničkog sektora BiH, Ministarstvo je prezentiralo kratki film o projektu željezničke pruge Čapljina – Nikšić, čiju je pripremu financirala Delegacija Europske komisije u Sarajevu, kao najveći pojedinačni financijer u željezničku infrastrukturu u BiH.

Ucrtavanjem ove željezničke pruge na Jadransko-jonski koridor te daljnjim dopunjavanjem ove mreže s već postojećom Unskom prugom i eventualnom novom prugom od Sarajeva prema Beogradu upotpunila bi se željeznička mreža ove regije, čime bi se doprinijelo stvaranju pretpostavki za bolje regionalno povezivanje Bosne i Hercegovine i zemalja jugoistočne Europe.

Dalipagić je izrazio nadu da će današnji Forum doprinijeti razvitku željeznice te potaknuti daljnje unapređenje bh. željezničkog prometa i tako olakšati povezivanje BiH sa susjednim zemljama kvalitetnijom i učinkovitijom željezničkom vezom.

Poslovni forum ima za cilj razmjenu iskustava i najboljih praksi, kao i predstavljanje strateških smjernica razvoja i aktualnih projekata u željezničkom sektoru kako bi se ojačala ekonomska suradnja dviju zemalja i potakla realizacija obostrano korisnih poslovnih aranžmana./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte