Predstavljen kratki film o projektu željezničke pruge Čapljina – Nikšić

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sudjelovao je na Poslovnom forumu BiH – Španjolska: „Iskustva i budući izazovi u razvoju željezničkog prometa“ koji organizira Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Španjolskim institutom za vanjsku trgovinu i investicije (ICEX) i uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Zadovoljstvo mi je reći da je Bosna i Hercegovina usvajanjem nekoliko strateških dokumenata i okvirnih strategija iz oblasti prometa potvrdila spremnost naše zemlje za razvoj intermodalnosti prometa, prije svega kroz daljnje unapređenje željezničkog prometa“, istaknuo je Dalipagić i dodao da željeznice u BiH imaju veoma dugu tradiciju.

U okviru predstavljanja strateškog okvira željezničkog sektora BiH, Ministarstvo je prezentiralo kratki film o projektu željezničke pruge Čapljina – Nikšić, čiju je pripremu financirala Delegacija Europske komisije u Sarajevu, kao najveći pojedinačni financijer u željezničku infrastrukturu u BiH.

Ucrtavanjem ove željezničke pruge na Jadransko-jonski koridor te daljnjim dopunjavanjem ove mreže s već postojećom Unskom prugom i eventualnom novom prugom od Sarajeva prema Beogradu upotpunila bi se željeznička mreža ove regije, čime bi se doprinijelo stvaranju pretpostavki za bolje regionalno povezivanje Bosne i Hercegovine i zemalja jugoistočne Europe.

Dalipagić je izrazio nadu da će današnji Forum doprinijeti razvitku željeznice te potaknuti daljnje unapređenje bh. željezničkog prometa i tako olakšati povezivanje BiH sa susjednim zemljama kvalitetnijom i učinkovitijom željezničkom vezom.

Poslovni forum ima za cilj razmjenu iskustava i najboljih praksi, kao i predstavljanje strateških smjernica razvoja i aktualnih projekata u željezničkom sektoru kako bi se ojačala ekonomska suradnja dviju zemalja i potakla realizacija obostrano korisnih poslovnih aranžmana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Nova ekstremna dijeta širi se Instagramom, liječnici pozivaju na oprez

Što je suhi post? Na Instagramu se pojavila nova dijeta koja se širi ekstremnom brzinom, a uključuje post u kojem se ne pije tekućina,...