Predstavljanje romana Mire Gavrana „Portret duše“ u “Kosači”

Program Mostarskog proljeća nastavlja se u utorak, 7. svibnja, predstavljanjem romana „Portret duše“, predsjednika Matice hrvatske, književnika i najizvođenijeg hrvatskog dramskog pisca Mire Gavrana.

Promocija knjige održat će se suradnji s Hrvatskom akademijom za znanost i umjetnost u BiH u Galeriji kraljice Katarine Kosače s početkom u 18.30 sati, najavili su organizatori.

Ovaj emotivni roman u kojem se pripovijeda o sedam žena (i u životu svake od njih važno mjesto zauzima slikar Benjamin) izišao je iz tiska u rujnu 2023. godine u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba i naišao na iznimno topao prijam i kritike i publike. Već u listopadu iste godine zagrebački ITG objavio je prijevod na engleskom jeziku.

U programu ove književne večeri, uz samoga autora, sudjeluju predsjednica Matice hrvatske Mostar akademkinja Ljerka Ostojić, predsjednik HAZU-a u BiH akademik Mladen Bevanda i glavna tajnica MH Mostar Misijana Brkić-Milinković.

Nakon promocije knjige u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače zagrebački Teatar Gavran izvest će romantičnu komediju „Agencija za sreću“, autora Mire Gavrana, čiju režiju potpisuje Mladena Gavran, a koja će se naći i u ulozi glumice.

Uz nju, u Agenciji za sreću glume i Nevena Vukes te Mirel Huskić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img