NAJAVA

Predstavljanje monografije “Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini” u Sarajevu

Austrijsko veleposlanstvo u BiH – Sarajevo u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak u srijedu, 22. lipnja 2022. godine s početkom u 18 sati u rezidenciji austrijskog Veleposlanstva u Sarajevu upriličit će predstavljanje monografije “Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini” autora Manuela Martinovića.

Monografija pruža opsežan pregled utvrda u cijeloj BiH, koje su nastale u austrougarskom razdoblju, sa informacijama o njihovom trenutnom statusu i sa brojnim fotografijama.

Izdavač monografije je Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“, koje ove godine slavi 120 godina od utemeljena.

Autor monografije, Manuel Martinović, je rođen u Mostaru, gdje živi i radi kao pravnik. Osnivač je i predsjednik udruge za zaštitu fortifikacija “Werk” u Mostaru. Autor je brojnih znanstvenih članaka na temu lokalne vojne povijesti s fokusom na periodu između 1878.-1918. godine.

Na predstavljanju će se, pored autora Manuela Martinovića, nazočnima obratiti i veleposlanica Republike Austrije u BiH, dr. Ulrike Hartmann  i Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD „Napredak“.

Predstavnici medija su srdačno pozvani na prezentaciju monografije.

HKD Napredak

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

REAKCIJE

DŽAFEROVIĆ: Pozdravljam odluku V. Britanije o slanju vojnih eksperata u BiH

Pozdravljam odluku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o slanju vojnih eksperata, kojim će se osnažiti NATO štab u Bosni i Hercegovini, te pružiti praktična podrška našoj...