Predstavljanje knjige ‘Mi Hrvati’ u Ljubuškom

Predstavljanje knjige ‘Mi Hrvati’ autora Matka Marušića održat će se u petak, 24. svibnja, u 20 sati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom.

Uz autora, o knjizi će govoriti i fra Iko Skoko.

Knjiga je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. Dodirnute su sve glavne sastavnice života, od gradnje kuće i domoljublja, preko vjere i ljubavi do umjetnosti i sporta. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga čovjeka.

Na 610 stranica i u 115 pripovijetki autor govori o životu hrvatskih domoljuba u vremenu od bivše Jugoslavije do današnjih dana.

Inače, Matko Marušić je liječnik i književnik, rođen je u Splitu 1946., napisao je nekoliko knjiga, među ostalim, “Snijeg u Splitu”, “Plaču li anđeli”, “Medicina iznutra” i druge.

Učenici Glazbene škole Ljubuški i S.S.Š. Ruđera Boškovića svojim glazbenim izvedbama uveličat će ovo predstavljanje koje organizira ljubuški ogranak HKD Napredak./HMS/

Najnovije

PROPALI BOŠNJAČKI POLITIČAR

Armenci u panici- Lagumdžija odlučio slijediti Erdogana, stao na stranu Azerbejdžana

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine,  bivši predsjednik SDP-a BiH, tvorac projekta majorizacije Hrvata u FBiH, "politički otac" Željka Komšića, a odavno već...