Predstavljana monografija “Pola stoljeća mostarskog radija”

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović nazočio je večeras predstavljanju monografije „Pola stoljeća mostarskog radija“ autora prof. Marinka Jovanovića, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predstavljanje monografije upriličeno je u Galeriji kraljice Katarina Kosača i pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

-Uz iskrene čestitke za ovu Monografiju i ovih 50 godina svima vama koji ste se vezali na bilo kakav način za Hercegovinu i Mostar, za dobro čovjeka, bez obzira kakva imena nosili kroz ovih 50 godina. Ja sam siguran da je ovo trebalo naučiti, nitko nam ništa neće pokloniti. I ovaj radio i Mostarsku panoramu, nam nitko nije poklonio, i ona će živjeti toliko dok mi budemo svjesni potrebe, uz sve ono što se događa. Radio ima svoju posebnu vrijednost, naglasio je Čović, posebno se zahvalivši autoru monografije prof. Marinku Jovanoviću.

– Sve ono što radite u posljednje vrijeme motivira mlađe koji su danas ovdje da uistinu sve ono što obilježava prostor i Hercegovine i Mostara, sa svim sadržajem i kulturnim i obrazovnim i medijskim, ipak se mogu pročitati. Bojim se ako to ne uradimo na ovakav način kako ste vi uradili, u suprotnom ostat će negdje u zaboravu i vrlo brzo će nestati, kazao je Čović.

O Monografiji su govorili i svoja zapažanja nazočnima prenijeli, u ime nakladnika Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepan Kosača, bivši glavni urednik Radio postaje Mostar profesor Veselko Čerkez i sam autor prof. Marinko Jovanović.

Promociju monografije organizirali su Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača i radio Mostarska panorama./HMS/

Najnovije

UFC

Ako pobijedi Cormiera, Miočića čekaju bogata ponuda i dosad neviđeni spektakl

Pobjednik okršaja Stipe Miočića i Daniela Cormiera dobit će nikad bogatiju ponudu za borbu protiv Jona Jonesa, tvrdi glavni trener Američke kick-boksačke akademije Javier...