Predstava “Snovopriča o životu Petra Barbarića” u organizaciji HKZ Troplet na sceni HNK Mostar u četvrtak 31. listopada

Predstava “Snovopriča o Petru Barbariću” je nastala u koprodukciji Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske scene KŠC Travnik.

Predstava “Snovopriča o Petru Barbariću” životna je priča o slugi Božijem Petru Barbariću koji je umro u 23. godini na glasu svetosti. Petar Barbarić čije ime danas nosi Katolički školski centar u Travniku, rođen je u Klobuku kod Ljubuškog u obitelji s devetero djece, pučku školu je završio u Vitini te nastavio školovanje u sjemeništu u Travniku gdje je i umro.

Uskoro se proširio glas o njegovoj pobožnosti pa su mnogi hodočasnici dolazili na njegov grob, palili svijeće i primali tražene milosti. Svojim životom predanim vjeri i brojnim krepostima zaslužio je skoro proglašenje blaženim.

Predstava “Snovopriča o Petru Barbariću” je nastala u koprodukciji Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske scene KŠC Travnik. U predstavi glume: Matej Baškarad Nebojša Filipović, Darko Smodek, Roberto Zahirović te Antonio Bilić. Autor i redatelj predstave je Rusmir Agačević.

Predstava koja u Mostar dolazi u organizaciji HKZ Troplet iz Mostara će biti odigrana na sceni HNK Mostar u četvrtak 31. listopada 2019. u 20 sati. Ulaz je slobodan./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZBOG NEZAKONITOSTI U NABAVCI MEDICINSKE OPREME

SDP BiH će tražiti smjenu federalnog premijera Fadila Novalića

Šef kluba zastupnika SDP BiH u Zastupničkom domu parlamenta Federacije Damir Mašić, pred početak današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, rekao je da će...