Predstava „Noć bogova“ napunila Kosaču

Nakon stotinu rasprodanih izvedbi u regiji predstava ‘’Noć bogova’’, rađena po tekstu najizvođenijeg suvremenog hrvatskog autora Mire Gavrana, sinoć je napokon izvedena i u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače pred brojnom publikom koja je pristigla iz svih dijelova Hercegovine i juga Hrvatske.

Beogradski glumci Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, glumački su trio snova koje pamtimo po njihovim grandioznim ulogama iz filmova i popularnih TV serija („Montevideo, Bog te video“, Vratiće se rode“, „Zona Zamfirova“ i druge), kao I kazališnih predstava, ali rijetke su prilike da smo ih imali priliku vidjeti zajedno na kazališnoj sceni u istoj predstavi.

“Kroz tekst smo se igrali žanrovima. U jednom momentu stvarno to izgleda kao triler, pa kao komedija, pa farsa, a onda drama. Svaki dobar film, svaka dobra predstava u sebi sadrži više žanrova. U cijeloj stvari bitan je način igranja”, kazao je glumac Vojin Ćetković.

Ovaj Gavranov dinamičan komad priča je o ljubavi, prijateljstvu i vladavini punoj neočekivanih obrata, a može se posmatrati djelomično i kao politička farsa ili čak tragedija, no u prvom redu kao vrlo životna predstava.

“Pisac je uspio napisati komad koji djeluje kao da je pisan danas. Odnos između vlastodržaca i kulturnih umjetnika ovdje je jako izoštren. Predstava je prilika da vidimo troje moćnih ljudi kada privatno razgovaraju. Gledamo moćne u situaciji koja nije za javnost. To je osjećaj gledanja kroz špijunku, kada se pogase kamere i ugase svijetla”, pojasnio je Nebojša Ilić.

Fascinantan kazališni komad uz tri vrhunska glumca izveden je u organizaciji agencije PRimera./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NE ODNOSI SE NA SREDSTVA ZA IZBJEGLICE

EU smanjuje pretpristupnu pomoć Turskoj za 75 posto

EU će smanjiti pretpristupnu pomoć Turskoj ove godine za 75 posto zbog neovlaštenog turskog istraživanja nafte i plina u ciparskim vodama i turske vojne...