PUKAO NAJDUGOVJEČNIJI SAVEZ

Predsjedništvo DNS-a odlučilo istupiti iz koalicije sa SNSD-om

Demokratski narodni savez /DNS/ izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na razini BiH, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva stranke u Banjaluci.

Gradskim i općinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. listopada izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je nakon sjednice da oćtinski i gradski odbori svoju odluku trebaju dostaviti navedenog datuma do 15.00 čsati, a da će konačnu i obvezujuću odluku donijeti Predsjedništvo stranke.

Nešić je naglasio da je Predsjedništvo obvezalo zastupnika ove stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da istupi iz kluba zastupnika u kojem je do sada djelovao i da u buduće djeluje u skladu s odlukama organa DNS-a, štiteći interese Republike Srpske i srpskog naroda.

“Klub zastupnika DNS-a u Narodnoj skupštini djelovat će u skladu sa stavovima predsjednika i Predsjedništva DNS-a o svakom pitanju”, rekao je Nešić.

Odlukom Predsjedništva, delegat DNS-a u Domu naroda Federacije BiH obvezan je istupiti iz dosadašnje koalicije.

Prema Nešićevim riječima, pred DNS je stavljen izbor koji jedino ova stranka na političkoj sceni ima snagu odbiti, a to je da svoja uvjerenja trguju za funkcije.

“Takvoj politici je došao kraj. Građani Republike Srpske zaslužuju pošteniji odnos prema njihovom interesu”, poručio je Nešić i naglasio da će DNS rezultatima na lokalnim izborima 16. studenog pokazati da je ova odluka ispravna.

Na pitanje o zdravstvenom stanju, Nešić je rekao da se u posljednje vrijeme nije osjećao najbolje, ali da je zahvaljujući njegovom liječničkom timu sada dobro.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što je ovog tjedna Nenad Nešić podnio ostavku na mjesto direktora “Puteva Republike Srpske”. To je, kako je tada obrazložio, učinio iz zdravstvenih razloga./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI MINISTAR ZDRAVSTVA HRVATSKE

HEBRANG BOLUJE OD MALIGNOG LIMFOMA “Liječnici mi daju još tri mjeseca života”

Andrija Hebrang, nekadašnji ministar zdravstva Hrvatske boluje od malignog limfoma (rak limfnog sustava), ozbiljne bolesti koju je sam otkrio. - Prije manje od godinu dana...