Predsjednik Vlade ŽZH s ministrima obišao zgradu Gimnazije u Širokom Brijegu

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Predrag Čović posjetio je Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, koja je stradala u požaru koji je u ponedjeljak u večernjim satima zahvatio krovište zgrade.

Razgovaralo se na koji način je moguće što prije organizirati obnovu zgrade Gimnazije i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH.

S predsjednikom Vlade ŽZH-a bili su i dopredsjednica Vlade i županijska ministrica financija Blagica Leko, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Daniela Perić i ministar unutarnjih poslova ŽZH Mladen Bebek. Uz predstavnike Vlade Županije Zapadnohercegovačke, zgradu Gimnazije su obišli i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Široki Brijeg Vinko Topić, ravnateljica Gimnazije fra Dominika Mandića Ana Skoko i ravnatelj Srednje strukovne škole Mladen Šantić sa suradnicima.

Podsjetimo, požar je izbio u ponedjeljak u 18.30 sati, a ugašen je u 23.30 sati, dok su vatrogasci dežurali cijelu noć.

“Vatra je izbila u potkrovlju zgrade, proširila se na krov, a dio stropa se urušio u hodnik na zadnjem katu.Vatra koja je zahvatila staru drvenu građu pričinila je veliku materijalnu štetu na objektu škole izgrađenom prije točno sto godina, ujedno jednom od simbola Širokog Brijega”, kazali su u priopćenju.

Kako je dogovoreno s ravnateljima Prve i Druge osnovne škole u Širokom Brijegu, nastava za učenike Gimnazije i Srednje strukovne škole bit će organizirana u prostorijama ovih dviju osnovnih škola već od četvrtka 25. siječnja, ukoliko sve bude kako je planirano, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img