Hrvatski Medijski Servis

Predsjednik NS BiH Elevedin Begić, s Veličaninom i Karahasnovićem, osumnjičen za teški krimnal

Federalna uprava policije podnijela je Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Ivana Veličana, direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Bakira Karahasanovića, bivšeg direktora aerodroma, te Elvedina Begića, aktualnog pomoćnika direktora sarajevskog aerodroma i predsjednika Nogometnog saveza BiH (NSBiH).

Sva trojica su osumnjičena za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, te nesavjestan rad u službi, čime su Međunarodnom aerodromu Sarajevo nanijeli štetu od 1,7 milijuna maraka.

Vijest je prostrujala BiH, a kako saznaje NAP, Nogometni savez bi tako nakon izbornika Safeta Sušića mogao ostati i bez predsjednika Saveza, jer po statutu Izvršni odbor može zatražiti njegovu suspenziju.

– Izvršni odbor može razrješenje pojedinca ili tijela staviti na dnevni red Opće skupštine. Izvršni odbor može privremeno razriješti pojedinca ili tijelo, što odmah stupa na snagu, ako je takva osoba počinila teško kršenje Statuta, propisa ili odluka donesenih na osnovu Statuta, ili izvršilo teško krivično djelo. Član Izvršnog odbora može podnijeti projedlog da se takav zahtjev za razrješenje stavi na dnevni redi Izvršnog odbora ili Opće skupštine – stoji u Statutu Nogometnog saveza BiH.

Izvršni odbor NSBiH kao što je poznato zasjeda sutra, a neki članovi IO bili su šokirani ovim saznanjem o podignutoj krivičnoj prijavi protiv Begića.

Tako da će sutra osim izvještaja Safeta Sušića i priče o novom izborniku biti moguće da se počne pričati i o predsjendiku Begiću.(NAP/ HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte