Predsjednik Napretka uputio čestitku Luki Modriću

Pravu nogometnu bajku zadnjih mjeseci živi Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Reala iz Madrida. Najveća nogometna priznanja, na koja su zadnje desetljeće bili gotovo pa pretplaćeni Cristiano Ronaldo i Leo Messi, ove godine osvojio je upravo Luka Modrić.

Najprije je Modrić proglašen najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, da bi ga potom proglasilo i najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e. Prije ovih priznanja, Luka je osvojio i prestižnu titulu najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji. Prvi je Hrvat i prvi igrač s ovih prostora koji je osvojio navedena priznanja.

Luki Modriću je povodom najznačajnijeg nogometnog priznanja čestitku uputio prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Poštovani gospodine Modrić,

Još uvijek je svježe sjećanje na svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji i silnu radost koju je hrvatska nogometna reprezentacija priredila svojim navijačima i poštovateljima diljem svijeta. Posebno upečatljivi su, uvaženi Kapetane, bili upravo Vaši nastupi. To je, u konačnici, prepoznala i nogometna struka koja Vas je nagradila Zlatnom loptom Prvenstva. Ono što se narednih mjeseci dešavalo, samo je logičan slijed i nagrada za Vaše nastupe u Real Madridu i Reprezentaciji. Osvajanjem najprije UEFA-ine nagrade za najboljeg igrača Europe, a potom i nagrade The Best FIFA Men’s Player dosegli ste nogometni Olimp i pridružili se najvećim legendama nogometne igre, a sviju nas učinili iznimno sretnim i ponosnim.

Uvaženi Kapetane,

U ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime upućujem Vam najiskrenije čestitke, s nadom da su pred Hrvatskom nogometnom reprezentacijom, i pred Vama osobno, novi veliki uspjesi i plodonosne nogometne godine./HMS/

Najnovije