Predsjednik Napretka održao sastanak s predstavnicima HUM-a

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak dr. sc. Nikola Čiča u prostorijama Središnje uprave u Sarajevu u utorak, 29. listopada 2019. godine, održao je sastanak s predstavnicima Udruge Hrvatska uzdanica Mostar- HUM. 

Predstavništvo HUM-a je bilo u sastavu Srećko Boras predsjednik Udruge HUM, te Martin Raguž i Miroslav Arapović. Sastanku je nazočila i Dragana Radić-Poljo, voditeljica Stručne službe HKD Napredak.

Tijekom sastanka govorilo se o Udruzi HUM, njenim postignućima i aktivnostima, te budućim projektima koje ova Udruga ima, ali i o vrijednostima i tradiciji koju ima HKD Napredak kako danas tako i kroz svojih 116 godina djelovanja. Na sastanku se također govorilo i o sporazumu o suradnji između ove dvije udruge koji je potpisan u veljači ove godine a kojim je uspostavljena suradnja na planu zajedničkog djelovanja u projektima od obostranog interesa, sukladno statutima i programskim načelima oba društva. Prema sporazumu suradnja se odnosi na konkretne projekte iz oblasti nacionalne kulture i povijesti Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali i Republici Hrvatskoj, a posebno kroz film, kazališne predstave, izložbe, izdavaštvo, obilježavanje značajnih datuma i drugih oblika djelovanja.

Kao rezultat današnjeg sastanka dogovorena je buduća zajednička suradnja dvije udruge na projektu oživljavanja lika i djela posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić.

Zahvalivši predsjedniku Čiči na prijemu predstavnici HUM-a su čestitali predsjedniku i Središnjoj upravi HKD Napredak na nedavnom imenovanju te im poželjeli puno uspjeha u budućem radu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije